REZULTATI NATJEČAJA ZA 2007.

 
 

Povjerenstvo u sastavu Zvonimir Berković, Ante Tomić i Arsen A. Ostojić
izabralo je scenarij "F20" autora Hrvoja Sadarića kao pobjednički scenarij
na ovogodišnjem Natječaju za scenarije dugometražnih igranih filmova,
te ga je nagradilo iznosom od 10,000.00 kuna.

Hrvoje Sadarić
2048x1536 (390kB)
1280x1024 (172kB)
1024x768 (115kB)

 
 
U svom obrazloženju, povjerenstvo navodi: "U vješto napisanom scenariju 'F20' koji se događa u našoj poluurbanoj sredini i našem nesređenom vremenu, kada je teško prepoznati bilo čije ludilo, Hrvoje Sadarić uspijeva povezati svoj poseban način izlaganja priče sa stanjem duha glavnog junaka. Filmska radnja, vođena preciznom logikom, neosjetno prelazi iz svakodnevnosti i privida normalnosti od krvavog svršetka. Scenarij drži čitatelje u napetosti, jer se ni u jednom trenutku ne može predvidjeti sljedeći zaplet, a kamoli konačni rasplet."

Na natječaj se prijavilo čak 50 dugometražnih filmskih scenarija, što nadilazi sva očekivanja organizatora. Stoga se ovogodišnji natječaj može smatrati više nego uspješnim, te se opravdava potreba za njegovim organiziranjem u Hrvatskoj, u cilju poticanja scenarističke umjetnosti kod mladih i neafirmiranih pisaca. Pobjednički scenarij "F20", preveden na engleski jezik, sudjelovat će kao hrvatski predstavnik na Hartley-Merrill International Screenwriting Prize scenarističkom natječaju. Pobjednici tog međunarodnog natječaja, u konkurenciji od dvadesetak zemalja, biti će objavljeni tijekom filmskog festivala u Cannesu u svibnju ove godine.

Namjera je udruge Ars Septima da već krajem ove kalendarske godine objavi novi natječaj za scenarije dugometražnih igranih filmova za sljedeću, 2008. godinu. O novom natječaju javnost će biti pravovremeno obaviještena.

 
 
 

Ars Septima, udruga za promicanje sedme umjetnosti © 2006-2011