REZULTATI NATJEČAJA ZA 2008.

Filip Peruzović

 
 

Povjerenstvo u sastavu Zvonimir Berković, Ognjen Sviličić i Arsen A. Ostojić
izabralo je scenarij "ONO ŠTO JE BITNO" autora Filipa Peruzovića iz Zagreba
kao pobjednički scenarij na ovogodišnjem Natječaju za scenarije dugometražnih igranih
filmova udruge Ars Septima. Nagrađenom autoru pripada i iznos od 10,000.00 kuna.

Filip Peruzović
2048x1536 (460kB)
1280x1024 (310kB)
1024x768 (180kB)

 
 
U svom obrazloženju odluke, povjerenstvo navodi: “Scenarij Filipa Peruzovića 'Ono što je bitno' ističe se među prijavljenim scenarijima svojom autentičnošću, uvjerljivim oslikavanjem likova i situacija iz naše svakodnevnice, te određenom toplinom koja izbija iz niza priča objedinjenih u jednu cjelinu. Autor napušta klasičnu strukturu scenarija za igrani film te beskompromisno sprovodi svoju ideju od početka od kraja. Scenarij također odlikuje nadasve jasan i sažet stil pisanja, vrsni dijalozi te sposobnost autora da uspješno oslika prividno nebitne stvari koje njegovim likovima postaju životne prekretnice.”

Za natječaj je ove godine bio prijavljen 21 scenarij za dugometražne igrane filmove iz čitave Hrvatske, kao i iz inozemstva. Nakon prošlogodišnjeg uspješnog natječaja, i ovogodišnji je dokazao potrebu da se pruži prilika mladim i neafirmiranim autorima da pokažu svoje umijeće. Pobjednički scenarij "Ono što je bitno", će biti preveden na engleski jezik, te će sudjelovati kao hrvatski predstavnik na Hartley-Merrill International Screenwriting Prize scenarističkom natječaju organiziranom u Los Angelesu. Pobjednici tog međunarodnog natječaja, u konkurenciji od dvadesetak zemalja, će biti objavljeni tijekom filmskog festivala u Cannesu u svibnju ove godine.

Namjera je udruge Ars Septima da opet krajem ove kalendarske godine objavi novi natječaj za scenarije dugometražnih igranih filmova za sljedeću, 2009. godinu. O novom natječaju javnost će, kao i do sada, biti pravovremeno obaviještena.
 
 
 

Ars Septima, udruga za promicanje sedme umjetnosti © 2006-2011