Natjecaj za 2011.

REZULTATI NATJEČAJA ZA 2012.

 
 

Povjerenstvo u sastavu Ognjen Sviličić i Arsen A. Ostojić izabralo je scenarij
"SLOBODNI MESARI" Branka Ružića iz Splita kao pobjednički scenarij na ovogodišnjem Natječaju za scenarije dugometražnih igranih filmova udruge Ars Septima.
Nagrađenom autoru pripada i novčani iznos od 5,000.00 kuna.

Branko Ružić
 

 
 
U obrazloženju odluke, između ostalog se navodi:

Scenarij "Slobodni mesari" na veoma dinamičan način slikovito obrađuje jednu žestoku i zanimljivu priču iz balkanskog podzemlja. Tekst ukazuje i na povezanost kriminala s visokom politikom i estradom, tako da na direktan način kritizira naše društvo i ukazuje na mračne strane poslijeratnih događaja. Bez obzira na didaktičku posvećenost društvenoj kritici ovaj scenarij do samog svog kraja ostaje zabavan, vješto se poigravajući filmskim vremenom u maniri punokrvnog žanrovskog trilera.

Ovo je bio šesti natječaj koji se organizirao na nacionalnoj razini, a već jedanaesti koji je u Hrvatskoj na volonterskoj osnovi vodio redatelj Arsen A. Ostojić. U ovom trenutku udruga Ars Septima nema osigurana sredstva za provođenje novog natječaja, za 2013. godinu. Hrvatski audiovizualni centar nije uvrstio ovaj natječaj u svoj godišnji Program komplementarnih djelatnosti, kao ni Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport grada Zagreba, a na moguće donacije, u ovim vremenima krize, nije moguće računati. Udruga će dati sve od sebe kako bi sačuvala natječaj, koji se ipak pokazao korisnim za mnoge mlade i neafirmirane autore. Konačna odluka će se donijeti na jesen ove godine, kada će javnost, kao i do sada, o raspisivanju novog natječaja biti pravovremeno obaviještena.
 
 
 

Ars Septima, udruga za promicanje sedme umjetnosti © 2006-2011