Natjecaj za 2011.

REZULTAT NATJEČAJA ZA 2013.

 
 

Povjerenstvo za izbor scenarij odabralo je scenarij
"KAKO SAM SE OŽENIO" Vida Spindlera iz Zagreba kao pobjednički scenarij na ovogodišnjem Natječaju za scenarije dugometražnih igranih filmova udruge Ars Septima.
Nagrađenom autoru pripada i novčani iznos od 5,000.00 kuna.

Vid Spindler
 

 
 
U obrazloženju odluke Povjerenstva, između ostalog se navodi:

Scenarij "Kako sam se oženio" na duhovit i zanimljiv način iznosi nedoumice glavnog lika pred kojim je vjenčanje za koje smatra da je preuranjeno. Priča je dobro strukturirana, dok su obrati u priči neočekivani i uvjerljivi. Jednu od značajnijih kvaliteta ovog scenarija predstavljaju tečni dijalozi koji likovima i situacijama daju potrebnu dozu autentičnosti.

Ovo je bio sedmi natječaj koji se organizirao na nacionalnoj razini kroz udrugu Ars Septima, a već dvanaesti koji je u Hrvatskoj vodio redatelj Arsen A. Ostojić. U ovom trenutku udruga Ars Septima dogovara sredstva za provođenje novog natječaja, za 2014. godinu. U ovim vremenima financijske krize i stagnacije to nije nimalo jednostavno. Ipak, udruga će dati sve od sebe kako bi sačuvala ovaj natječaj, barem još jednu godinu, jer se ipak pokazao korisnim za mnoge mlade i neafirmirane autore. Kao i do sada, javnost će o raspisivanju novog natječaja biti pravovremeno obaviještena.
 
 
 

Ars Septima, udruga za promicanje sedme umjetnosti © 2006-2011