Natjecaj za 2011.

REZULTAT NATJEČAJA ZA 2014.

 
 

Povjerenstvo za izbor scenarija odabralo je scenarij "4REAL - KAD JE ROCK BIO MRTAV" Stjepana Karabatića iz Trogira pobjedničkim scenarijem na ovogodišnjem natječaju za scenarije dugometražnih igranih filmova udruge Ars Septima.
Nagrađenom autoru pripada i novčani iznos od 5.000,00 kuna.

Stjepan Karabatić

 
 
U obrazloženju odluke Povjerenstva, između ostalog se navodi:

Tekst Stjepana Karabatića "4REAL - KAD JE ROCK BIO MRTAV" je duhovit i ležeran prikaz života jedne generacije koja unatoč svemu ne odustaje od svojih snova. To je priča o momcima koji imaju bend i žele uspjeti, te na vrlo originalan način pokušaju ostvariti svoj naum. Tekst je pisan s vrlo kratkim ali vrckavim dijalozoma koji nas uvode u jedan svijet koji je često skriven u očima javnosti, a to je svijet mladih ljudi koji imaju underground bendove u okolini koja baš i nije sklona podržati takve projekte. Pomalo pomaknuti rakurs ovog teksta još više nam pruža uvid u taj svijet koji autor dobro poznaje. Očigledno je da je riječ o scenariju koji je dijelom pisan iz nekih osobnih iskustava, što se na tekstu osjeti i što je njegova najveća prednost i nedvojbena kvaliteta, uz sve njegove formalne nesavršenosti.

Uz obrazloženje dodjele nagrade za 2013 godinu, udruga je navela kako će u ovim vremenima financijske krize i stagnacije dati sve od sebe da sačuva natječaj barem još jednu godinu. Održavanje ovogodišnjeg natječaja potvrđuje da je udruga u tome i uspjela. Isti napor udruga će napraviti i za natječaj za 2015. godinu jer se pokazuje kako zanimanja za njega i dalje postoji. Stoga molimo javnost da prati naše web stranice gdje ćemo objaviti sve relevantne informacije.
 
 
 

Ars Septima, udruga za promicanje sedme umjetnosti © 2006-2014