Natjecaj za 2011.

REZULTAT NATJEČAJA ZA 2015.

 
 

Povjerenstvo za izbor pobjedničkog scenarija odabralo je scenarij Hani Domazet i Sanje Milardović pod naslovom "SPAJANJE" kao najbolji scenarij na ovogodišnjem natječaju za scenarije dugometražnih igranih filmova Ars Septima. Nagrađene autorice dijele i nagradu u iznosu od 5.000,00 kuna.

Sanja Milardović
Hani Domazet

 
 
U obrazloženju odluke povjerenstva, između ostalog se navodi:

Scenarij "SPAJANJE" mladih autorica Hani Domazet i Sanje Milardović pokazuje zavidan smisao za filmsko pripovijedanje priče, za kvalitetan razvoj likova, za zanimljive dramske situacije te nadasve za hrabar i primjeren izbor teme. Činjenica da su se njih dvije prihvatile rada na priči o somalijskom imigrantu koji pri pokušaju bijega u zapadnu Europu biva uhićen u Hrvatskoj pokazuje zrelost da se prihvate ozbiljnih tema i priča koje nisu iz njihove bliže okoline. Unatoč naizgled potpuno drugačijim svjetovima koje opisuju, autorice uspijevaju postići autentičnost i uvjerljivost.

Kao i uz obrazloženje dodjele nagrade za 2014 godinu, kada je udruga navela da će u ovim vremenima besparice dati sve od sebe da sačuva natječaj barem još jednu godinu, tako i sada udruga Ars Septima priopćava javnosti da intenzivno radi na osiguravanju daljnjeg financiranja, makar za još godinu dana. Održavanje ovogodišnjeg natječaja potvrđuje da je udruga uspjela ispuniti obećanje dano prošle godine. Dosadašnji razvoj događaja daje nam razloga za optimizam. Stoga molimo javnost da nastavi pratiti naše web stranice gdje ćemo objaviti sve relevantne informacije, a naročito tijekom prosinca, kada bi po planu, ako sve bude u redu, trebali objaviti natječaj za 2016. godinu.
 
 
 

Ars Septima, udruga za promicanje sedme umjetnosti © 2006-2015