Natjecaj za 2011.

REZULTAT NATJEČAJA ZA 2016.

 
 

Povjerenstvo za izbor pobjedničkog scenarija odabralo je scenarij Ane Feil RAZLIKA U GODINAMA kao najbolji scenarij na ovogodišnjem natječaju za scenarije dugometražnih igranih filmova Ars Septima. Nagrađena autorica dobiva i novčanu nagradu u iznosu od 5.000,00 kuna.

Ana Feil
1770x2610 - 300dpi
(150x220mm)

 
 
U obrazloženju odluke povjerenstva, između ostalog se navodi:

RAZLIKA U GODINAMA scenaristice Ane Feil je tekst koji iskreno i autentično obrađuje jednu intimnu vezu koja se odvija između mlađe djevojke i starijeg muškarca. Ova vrlo jednostavna priča ispričana je s mnogo detalja koji joj daju životnost i filmsku uvjerljivost. Suvremena i živa, ova priča ima veliki potencijal kao film koji se može realizirati s minimalnim sredstvima i zbog toga ovaj scenarij treba nagraditi i poduprijeti kao vrijedno ostvarenje autorice od koje možemo puno očekivati u budućnosti.

Kao i svih prijašnjih godina, udruga Ars Septima će nastaviti intenzivno raditi na osiguravanju financiranja ovog natječaja i za sljedeću, 2017. godinu, unatoč nepovoljnoj financijskoj situaciji. Sama činjenica da se natječaj za scenarije dugometražnih igranih filmova uspio održati i ove godine - već jubilarnu desetu za redom - potvrđuje da je udruga uspjela u svojim naporima. Udruga je zahvalna Motion Picture Association of America, kao i Društvu hrvatskih filmskih redatelja koji su prepoznali rad udruge i odobrili joj sredstva za 2016. godinu. Molimo javnost da nastavi pratiti naše web stranice gdje ćemo objaviti sve relevantne informacije, a naročito tijekom prosinca, kada bi po planu, ako sve bude u redu, i ako sakupimo dovoljno financijskih sredstva, trebali objaviti natječaj za 2017. godinu.
 
 
 

Ars Septima, udruga za promicanje sedme umjetnosti © 2006-2015