Rezultat natjecaja

REZULTAT NATJEČAJA ZA 2017.

Ivana Šimić Sedić

 
 

Povjerenstvo za izbor pobjedničkog scenarija odabralo je scenarij Ivane Šimić Sedić NEPRILAGOĐEN kao najbolji scenarij na ovogodišnjem natječaju za scenarije dugometražnih igranih filmova Ars Septima. Nagrađena autorica dobiva i novčanu nagradu u iznosu od 5.000,00 kuna.

Ivana Šimić Sedić

 
 
U obrazloženju odluke povjerenstva, između ostalog se navodi:

Scenarij NEPRILAGOĐEN kroz svoje likove daje presjek jedne generacije koja se nalazi u raskoraku između modela ponašanja svojih roditelja i novih izazova koje im život donosi. Kroz lik mladića bošnjačkog porijekla prikazuje dvojbe kroz koje prolaze neprilagođeni i drugačiji ljudi u našem društvu. Posebno valja istaknuti izuzetno originalnu i složenu ljubavnu priču koja ovom tekstu na kraju daje optimističan ton s pogledom u budućnost.

Kao i do sada, udruga Ars Septima će nastaviti raditi na osiguravanju sredstava i za sljedeći natječaj, onaj početkom 2018. godine. Također, kao i do sada, odluka o novom natječaju će biti donesena naknadno, ako se pokaže da su financijska sredstva osigurana. Sama činjenica da se natječaj za scenarije dugometražnih igranih filmova uspio održati i ove godine - već jedanaestu za redom - potvrđuje da je udruga uspjela u svojim naporima, te da se volonterski rad organizatora isplatio. Udruga je iznimno zahvalna Motion Picture Association of America, koja već desetak godina sufinancira ovaj natječaj, kao i Društvu hrvatskih filmskih redatelja tijekom zadnjih nekoliko godina, koji su prepoznali rad udruge i odobrili joj sredstva za 2017. godinu. Molimo javnost da nastavi pratiti naše web stranice gdje ćemo objaviti sve relevantne informacije, a naročito tijekom prosinca, kada bismo po planu, ako sve bude u redu, i ako sakupimo dovoljno sredstva, trebali objaviti natječaj za 2018. godinu.
 
 
 

Ars Septima, udruga za promicanje sedme umjetnosti © 2006-2015