Rezultat natjecaja

REZULTAT NATJEČAJA ZA 2018.

Anita Ceko

 
 

Povjerenstvo za izbor pobjedničkog scenarija odabralo je scenarij Anite Čeko VIKTORIJA kao najbolji scenarij na ovogodišnjem natječaju za scenarije dugometražnih igranih filmova Ars Septima. Nagrađena autorica dobiva i novčanu nagradu u iznosu od 5.000,00 kuna.

Anita Čeko

 
 
U obrazloženju odluke povjerenstva, između ostalog se navodi:

Scenarij VIKTORIJA pruža doista upečatljiv uvid u život seksualno frustirane sredovječne žene čija se dominantna majka iznenada ozbiljno razboli, ostavljajući nju samu u stanu. Likovi u scenariju su zanimljivi, dijalog je vrlo životan i realan, a situacije u kojoj se likovi nalaze su uvjerljive, premda nesvakidašnje. U tekstu je uspješno ocrtan Split kao mjesto zbivanja radnje, te mentalitet njegovih stanovnika, a dijalog pisan u dijalektu daje dodatnu autentičnost čitavoj priči.

Svaki put od sada, nakon završetka jednog natječaja, udruga Ars Septima se potrudila osigurati sredstava i za sljedeći natječaj. Tako ćemo dati sve od sebe i za natječaj koji bi trebao biti početkom 2019. godine. Kao i do sada, odluka o tom novom natječaju će biti donesena naknadno, ako se pokaže da su financijska sredstva osigurana. Sama činjenica da se natječaj za scenarije dugometražnih igranih filmova uspio održati i ove godine - već dvanaestu za redom - potvrđuje da je udruga uspjela u svojim naporima, te da se volonterski rad organizatora isplatio. Udruga je iznimno zahvalna Motion Picture Association of America, koja čitavo to vrijeme sufinancira ovaj natječaj, kao i Društvu hrvatskih filmskih redatelja tijekom zadnjih nekoliko godina, koji su prepoznali rad udruge i odobrili joj sredstva i za ovu godinu. Molimo javnost da nastavi pratiti naše web stranice gdje ćemo objaviti sve relevantne informacije, a naročito tijekom prosinca, kada bismo po planu, ako sve bude u redu, i ako sakupimo dovoljno sredstva, trebali objaviti natječaj za 2019. godinu. No, također, želimo upozoriti da je financijska situacija sada ozbiljnija nego ikada, te da sa sigurnoću ne možemo znati hoće li novog natječaja doista i biti.
 
 
 

Ars Septima, udruga za promicanje sedme umjetnosti © 2006-2018