REZULTATI NATJEČAJA 2020.

POBJEDNIK NATJEČAJA ZA 2020:

Povjerenstvo udruge Ars Septima za izbor najboljeg scenarija na natječaju za scenarije dugometražnih igranih filmova koji promiču humane, društvene i obiteljske vrijednosti, te scenarije koji publici prenose pozitivnu poruku, u sastavu Ognjen Sviličić i Arsen Anton Ostojić izabralo je scenarij “Sveta godina milosrđa” autora Nikole Kuprešanina za najbolji scenarij za 2020. godinu. Autoru pobjedničkog scenarija pripada i nagrada u iznosu od 20.000 kn.

U svom obrazloženju povjerenstvo navodi sljedeće: “Sveta godina milosrđa” bavi se aktualnom pričom o izbjeglicama na hrvatskoj granici sa Srbijom i njihovom doticaju s lokalnim stanovništvom. U centru radnje je mladi svećenik, i sam prognanik iz Domovinskog rata, koji je stjecanjem okolnosti, a protivno svojoj volji, prisiljen potajno udomiti u svom župnom dvoru izbjeglice iz Sirije. Najveća kvaliteta ovog teksta su autentični dijalozi i likovi, te se dobiva dojam kako autor jako dobro poznaje teren i mentalitet o kojem piše. Osim toga priča obiluje neočekivanim obratima koji uspijevaju zadržati pažnju čitatelja čitavo vrijeme.

Na natječaj je ove godine bilo prijavljeno 25 scenarija autora iz Hrvatske i iz Bosne i Hercegovine. Povjerenstvo je imalo težak zadatak da izabere pobjednički scenarij, te se izbor najboljeg teksta odvijao u nekoliko faza. Povjerenstvo je iznimno zahvalno svima koji su prijavili svoje scenarije, te želi pohvaliti kvalitetu pristiglih radova.

Ovo je već 14. godina zaredom da se u organizaciji neprofitne udruge Ars Septima, i pod vodstvom Arsen Antona Ostojića provodi natječaj koji je do prošle godine prvenstveno bio namijenjen mladim i neafirmiranim scenaristima. Od ove godine natječaj je usmjeren na scenarije koji promiču humane, društvene i obiteljske vrijednosti te koji publici prenose pozitivnu poruku. Sljedeći natječaj bi se trebao objaviti tijekom proljeća 2021. godine; svi oni koji su se i sada prijavili imaju pravo se prijaviti i sljedeći put. Također, i prijašnji pobjednici natječaja Ars Septima imaju se pravo prijaviti, zbog novog formata natječaja.

Molimo vas da pratite naše mrežne stranice. Povjerenstvo svima želi uspjeha s njihovim scenarijima te podržava njihov trud, vrijeme i talent koji su uložili u pisanje svojih radova.

ArsSeptima